Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 september, 2020 - 07:08Uppdaterad: måndag, 28 september, 2020 - 10:00
  • Gränsbevakningen är tillbaka i hamnarna när färjor anländer. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Kontroller vid gränsen är tillbaka

I natt återinförde gränsbevakningen kontrollen vid de inre gränserna för trafik från bland annat Sverige.

Utöver för inresande från Sverige infördes inreserestriktioner för trafik mellan Finland och Estland, Tyskland, Norge, Island och Slovakien samt för invånare i Georgien, Kanada och Tunisien som reser från sitt hemland till Finland. I de här länderna har gränsvärdet på 25 nya sjukdomsfall per 100 000 personer under de senaste 14 dagarna överskridits. Det är ändå tillåtet att resa till Finland från Sverige och Estland för att arbeta utan att det krävs frivillig karantän i 14 dygn från och med den 1 oktober.

Ändringarna i inreserestriktionerna görs utifrån Institutet för hälsa och välfärds expertbedömning en gång per vecka. Beslut om eventuella ändringar fattas på torsdagar vid statsrådets sammanträde.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »