Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 oktober, 2010 - 14:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kompromiss om vindkraften

Staten skall stöda produktionen av förnyelsebar energi på Åland, men till den del den överstiger landskapets eget mål. Det lovade Finlands näringsminister Mauri Pekkarinen när han i dag i Helsingfors tillsammans med tjänstemän från näringsministeriet, mötte den åländska delegationen med lantrådet Viveka Eriksson i spetsen. Regeringen i Helsingfors går nu också med på ett samråd med Åland så att landskapet kommer med i den nationella handlingsplanen. Att döma av ett pressmeddelande från landskapsregeringen innebär det här en kompromiss, där Åland står för stödet upp till sin egen del av målet för andelen förnyelsebar energi, medan staten träder till och stöder den andel av den åländska vindkraftsproduktionen som överstiger landskapets mål.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »