Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juni, 2020 - 06:06Uppdaterad: tisdag, 2 juni, 2020 - 06:07

Kommunstödet godkändes efter omröstning

Stödpaketet till kommunerna är uträknat efter fel modell och beaktar inte de kommuner som tappar mest skattekraft. Oppositionen var kritisk när lagtinget debatterade den tredje tilläggsbudgeten i går.

-Varför ger man inte stöd med större träffsäkerhet, frågade Camilla Gunell (S) och finans- och näringsutskottets ordförande Jörgen Pettersson (C ) svarade att man nådde slutsatsen att även om den inte var träffsäker var modellen tillräckligt bra.

-Det skulle ha tagit för mycket tid att göra om förslaget. Skillnaderna mellan de olika förslagen hade blivit rätt små, sade han.

Nina Fellman (S) och John Holmberg (Lib) hade reserverat sig när utskottet godkände landskapsregeringens förslag till tilläggsbudget. De ville flytta över de 1,5 miljoner euro som ges som en del av landskapsandelarna och som ska användas för förebyggande utkomststöd, till stödet för minskade skatteintäkter, med motiveringen att pengarna annars inte träffar rätt.
-Det finns inget sätt att styra att pengarna används på det sätt som regeringen avser, sade Nina Fellman, men reservationen röstades ner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »