Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 juli, 2018 - 14:05Uppdaterad: fredag, 6 juli, 2018 - 17:19
  • Rainer Juslin menar att det är kommunen och landskapet som har delat ansvar ifall en förälder upplever att ens barn med neuropsykiatriska funktionshinder blir dåligt bemött av skolan. Foto: Totte Vesterlund.

"Kommunen och landskapet har delat ansvar över skolan”

Igår rapporterade Ålands radio om att föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionshinder upplever att det inte finns någon instans att vända sig till om man upplever att ens barn blir dåligt bemött av skolan.

Att det inte finns någonstans att vända sig stämmer inte helt enligt Rainer Juslin, avdelningschef för utbildnings- och kulturavdelningen, som säger att kommunen och landskapet har ett delat ansvar.

I första hand ska man vända sig till skolan och skolans ledning.

- Man kan även fråga dem vem man kan vända sig till ytterligare om man är missnöjd över skolans sätt att hantera frågan, säger Rainer Juslin.

Kommunen granskar hur enskilda fall har skötts. Landskapets ansvarsområde är sedan att granska hur kommunen sköter sig.

Rainer Juslin menar dock att det finns en del förbättringar att göra inom området.

- Det behövs nog en närmare beskrivning i lagstiftningen om hur den här typen av elevvårdsfrågor ska hanteras. Det är bristfälligt i dagens lagstiftning, säger han.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »