Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 december, 2018 - 06:00
  • Roger Jansson lade förslaget om en kartläggning av demenssjukdomar. Arkivfoto: Ann-Christine Karlsson.

Kommitté utreder demenssjukdomar

Stadsstyrelsen tillsätter en kommitté för att kartlägga situationen när det gäller demenssjukdomar i Mariehamn.

Förslaget om en kartläggning lades för ett år sedan av Roger Jansson i stadsfullmäktige. Socialnämnden beredde ärendet och konstaterade bland annat att det är svårt att presentera exakta siffror om antalet demenssjuka och att antalet boendeplatser inom staden är tillräckliga.

Efter att ärendet igen kom upp i stadsfullmäktige i oktober skickades det tillbaka till stadsstyrelsen med uppdraget att utreda frågan bättre. Det ledde till beslutet att tillsätta kommittén med uppdrag är att tillse att en kartläggning av nuläget och den förväntade utvecklingen i minst ett tioårsperspektiv görs. Kartläggningen ska också resultera i förslag till förbättringar när det gäller situationen för dem som drabbas av demens.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »