Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 februari, 2018 - 12:01
  • Det finns färdiga ritningar för den nya Kökarbutiken. Illustration från Kökars hemsida.

Kökarbutikens aktieemission går bra

Aktieemissionen för att få in pengar till en ny butik på Kökar går bra. På bara några dagar har man fått in 49.600 euro i aktiekapital.

- Vårt minimimål var 50.000 euro men vi har indikationer på att vi uppnår 70.000 euro. Det är jätteroligt att så många kökarbor och även andra ställt upp, säger vikarierande kommundirektören Johan Rothberg.

Emissionen, där varje aktie kostar 400 euro, skulle pågå till och med fredag men eventuellt förlängs den för att alla som vill ska hinna investera. Målet är att ha en ny butiksbyggnad uppförd till midsommar, och Johan Rothberg säger att tre byggföretag redan visat intresse för att uppföra huset.
- Ett lokalt företag här på Kökar och två utifrån, säger han.

Flera personer har också meddelat att de är intresserade av att driva butiken, och Rothberg tror att ännu fler kommer visa intresse.
- Det finns en stor optimism på Kökar just nu. Vi hade ett möte på Sommarängen i går där vi berättade om butiksplanerna och 80 till 90 personer kom. Det var en jättepositiv stämning på det mötet, säger Johan Rothberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »