• Det finns färdiga ritningar för den nya Kökarbutiken. Illustration från Kökars hemsida.
Publicerad: onsdag, 14 februari, 2018 - 12:01

Kökarbutikens aktieemission går bra

Aktieemissionen för att få in pengar till en ny butik på Kökar går bra. På bara några dagar har man fått in 49.600 euro i aktiekapital.

- Vårt minimimål var 50.000 euro men vi har indikationer på att vi uppnår 70.000 euro. Det är jätteroligt att så många kökarbor och även andra ställt upp, säger vikarierande kommundirektören Johan Rothberg.

Emissionen, där varje aktie kostar 400 euro, skulle pågå till och med fredag men eventuellt förlängs den för att alla som vill ska hinna investera. Målet är att ha en ny butiksbyggnad uppförd till midsommar, och Johan Rothberg säger att tre byggföretag redan visat intresse för att uppföra huset.
- Ett lokalt företag här på Kökar och två utifrån, säger han.

Flera personer har också meddelat att de är intresserade av att driva butiken, och Rothberg tror att ännu fler kommer visa intresse.
- Det finns en stor optimism på Kökar just nu. Vi hade ett möte på Sommarängen i går där vi berättade om butiksplanerna och 80 till 90 personer kom. Det var en jättepositiv stämning på det mötet, säger Johan Rothberg.

Fler Nyheter

Rumander om Snellmans avgång

Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

Odin kör extra med elmontörer

Extra turer med m/s Odin på tvärgående linjen sätts in i dag och på fredag.

Skördeskadekommissionen håller med Petri Carlsson

Annika Hollsten intervjuas av Felix Quarnström:
Skördeskadekommissionen har färdigställt det ersättningsförslag som, om det antas, avgör hur stöden till lantbruket efter sommarens torka kommer att se ut och fördelas.

Folder ska förtydliga för föräldrar med barn med särskilda behov

Katarina Halme-Wiklund intervjuas av Axel Eriksson:
En ny folder ska ge föräldrar tydligare information och resultera i mindre begreppsförvirring vad gäller skolans stöd för barn med särskilda behov.

Snellman lämnar ÅCA

Johannes Snellman om avgången
Ålandsmejeriet ÅCA:s vd Johannes Snellman har sagt upp sig. - Jag och styrelsen tycker olika i ett antal frågor, det är lite som ett parförhållande, man måste vara lyckliga tillsammans om det ska funka, säger Johannes Snellman.

Fler reste med m/s Eckerö

Antalet gäster som reste med Eckerö Linjen under 2018 var nästan 970.000, vilket är en ökning på 3,3 procent från året före. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Dagsböter för att ha ljugit för polisen

En åländsk 23-årig man har dömts till 45 dagsböter om vardera sex euro för att ha ljugit för polisen under ett förhör.

Högskolans rektor slutar

Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) intervjuas av Fredrik Granlund:
Högskolan på Ålands rektor Jonas Waller har sagt upp sig, det bekräftar skolans kommunikationsavdelning.

Man åtalades för sexuellt antastande

En man åtalades i dag i tingsrätten för två fall av sexuellt antastande som ska ha ägt rum i Mariehamn under samma helg i februari 2017.