• Det finns färdiga ritningar för den nya Kökarbutiken. Illustration från Kökars hemsida.
Publicerad: onsdag, 14 februari, 2018 - 12:01

Kökarbutikens aktieemission går bra

Aktieemissionen för att få in pengar till en ny butik på Kökar går bra. På bara några dagar har man fått in 49.600 euro i aktiekapital.

- Vårt minimimål var 50.000 euro men vi har indikationer på att vi uppnår 70.000 euro. Det är jätteroligt att så många kökarbor och även andra ställt upp, säger vikarierande kommundirektören Johan Rothberg.

Emissionen, där varje aktie kostar 400 euro, skulle pågå till och med fredag men eventuellt förlängs den för att alla som vill ska hinna investera. Målet är att ha en ny butiksbyggnad uppförd till midsommar, och Johan Rothberg säger att tre byggföretag redan visat intresse för att uppföra huset.
- Ett lokalt företag här på Kökar och två utifrån, säger han.

Flera personer har också meddelat att de är intresserade av att driva butiken, och Rothberg tror att ännu fler kommer visa intresse.
- Det finns en stor optimism på Kökar just nu. Vi hade ett möte på Sommarängen i går där vi berättade om butiksplanerna och 80 till 90 personer kom. Det var en jättepositiv stämning på det mötet, säger Johan Rothberg.

Fler Nyheter

LR ändrar beslut om lägsta vattennivå

Helena Blomqvist intervjuas av Frippe Grandlund.
De som har tillstånd att ta bevattningsvatten från dricksvattentäkterna Markusbölefjärden och Långsjön får ta ut mer vatten, det har landskapsregeringen bestämt. Detta för att avhjälpa den svåra torkan.

Svartlistade bolag i landskapets pensionsfond

Mats Perämaa intervjuas av Nina Smeds.
Bolag som producerar kärnvapen och klustervapen och bolag som kränker mänskliga rättigheter finns i de indexfonder som landskapets pensionsfond investerar i.

Vattnet avstängt på del av Ålandsvägen i kväll

Ikväll, torsdag, mellan klockan 22 och midnatt, stängs vattnet av för fastigheter längs Ålandsvägen på sträckan mellan Styrmansgatan och Ålandsplan.

Förhandsröstningen inledd på Sveriges konsulat

Olof Ehrencrona och Marie-Louise Karlsson intervjuas av Ann-Christine Karlsson
Från och med i dag är det möjligt att förhandsrösta på Sveriges konsulat i Mariehamn inför det svenska riksdagsvalet som hålls den 9 september.

Bättre halvårsresultat för Viking Line

Jan Hanses intervjuas av Emma Lindvall.
Viking Lines resultat för årets sex första månader är något bättre än för samma period i fjol. Men enligt en halvårsrapport som publiceras i dag visar rörelseresultat ändå en förlust på 13,5 miljoner euro vilket är 1,5 miljoner bättre än för ett år sedan.

Svårt hitta vikarier till äldreomsorgen

Socialdirektör Susanne Lehtinen intervjuas av Owe Sjöblom
Sommaren har varit en utmaning för Trobergshemmet och det som varit mest kämpigt är att personalen har varit för få.

Dagsböter och körförbud

En 24-årig man har av tingsrätten dömts till 40 dagsböter på totalt 320 euro för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Kumlinge utreder skolkök och flyktingmottagande

Socialnämnden i Kumlinge ska utvärdera skolans centralkök. Det har kommunstyrelsen nu beslutat med anledning av en motion i kommunfullmäktige.

Hammarland utanför kommungrupp

Kommunstyrelseordförande Tomas Blomberg intervjuas av Nina Smeds
Hammarland står fast vid sin åsikt att man inte vill ha en kommunsammanslagning enligt det förslag som finns nu. Den åsikten lade kommunens representanter fram igår under ett möte med kommunutredarna från företaget Henricson Ab.