• Det finns färdiga ritningar för den nya Kökarbutiken. Illustration från Kökars hemsida.
Publicerad: onsdag, 14 februari, 2018 - 12:01

Kökarbutikens aktieemission går bra

Aktieemissionen för att få in pengar till en ny butik på Kökar går bra. På bara några dagar har man fått in 49.600 euro i aktiekapital.

- Vårt minimimål var 50.000 euro men vi har indikationer på att vi uppnår 70.000 euro. Det är jätteroligt att så många kökarbor och även andra ställt upp, säger vikarierande kommundirektören Johan Rothberg.

Emissionen, där varje aktie kostar 400 euro, skulle pågå till och med fredag men eventuellt förlängs den för att alla som vill ska hinna investera. Målet är att ha en ny butiksbyggnad uppförd till midsommar, och Johan Rothberg säger att tre byggföretag redan visat intresse för att uppföra huset.
- Ett lokalt företag här på Kökar och två utifrån, säger han.

Flera personer har också meddelat att de är intresserade av att driva butiken, och Rothberg tror att ännu fler kommer visa intresse.
- Det finns en stor optimism på Kökar just nu. Vi hade ett möte på Sommarängen i går där vi berättade om butiksplanerna och 80 till 90 personer kom. Det var en jättepositiv stämning på det mötet, säger Johan Rothberg.

Fler Nyheter

Förändringar inom äldreomsorgen upprör

Vice förtroendeman Benita Andersson är kritisk till förslaget om rotationssystem och treskiftesarbete:
Att staden ska införa ett rotationssystem och treskift för personalen inom äldreomsorg oroar många av de anställda.

Facken och LR har enats om arbetsvärderingspotterna

Nu har landskapsregeringen och vårdfacket Tehy, Akava-Åland, Ålands kommunalanställda, tjänstemannaorganisationerna på Åland och Ålands tekniska funktionärsorganisationers centralförbund enats om ett tjänstekollektivavtal som slår fast hur arbetsvärderingspotterna på totalt 1,5 miljon euro ska fördelas.

Hovrätten sänker straff för barnmisshandel

Åbo hovrätt har mildrat straffet mot en 43-årig kvinna som i tingsrätten dömdes för att ha knuffat sin minderåriga son mot en vägg, luggat honom, knuffat honom mot en grind och slagit honom med ett glas.

Markägare vid Spetalsund vill skydda fornminnen

I dag lämnade Gustaf Widén som äger mark vid Spetalsund i Föglö in en skrivelse till landskapsregeringen där han anhåller om att fornminnen på hans mark ska skyddas.

Lagmotioner om valkrets i EU-valet

Riksdagsledamot Mats Löfström har lämnat in en lagmotion om att göra Åland till egen valkrets i nästa Europaparlamentsval. Lagtinget tänker göra det samma.

Lusse 29:a bland svenskspråkiga gymnasium

Ålands lyceum placerade sig i år på 29:e plats när det gäller hur bra de svenskspråkiga gymnasierna klarade sig i studentskrivningarna.

Personalrotation inom stadens äldreomsorg införs i höst

Äldreomsorgschef Paulina Körkkö förklarar vad rotationsarbete och treskiftesarbete går ut på:
Från den 3 september införs ett så kallat rotationssystem inom äldreomsorgen i Mariehamn. Det innebär att de anställda i en period på tolv veckor arbetar på en avdelning på ett boende för att sedan byta arbetsplats.

Blumenthal får inte Saltviksjobb

Domkapitlet har bestämt sig för att inte besätta den ordinarie kyrkoherdetjänsten i Saltviks församling.

Stipendier för historisk forskning

Olof M. Janssons stiftelse för främjande av åländsk historisk forskning delar i år ut fem stipendier på totalt 7.390 euro.