Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 november, 2017 - 13:32Uppdaterad: fredag, 10 november, 2017 - 14:07
  • Knarkrättegången fortsatte i dag och flera grova brott behandlades. Foto Malin Lundberg

Knarkrättegången fortsatte i dag

Idag fortsatte rättegången där flera personer står åtalade för grova narkotikabrott och en rad andra våldsbrott.

För två veckor sedan fick rättegången avbrytas efter att det uppstod slagsmål mellan inblandade när tingsrätten höll en kort paus.

Idag fortsatte behandlingen av ett åtal om grovt hemfridsbrott där två av de huvudåtalade ska ha kommit hem till en familj och börjat bråka. Sonen i familjen ska ha blivit hotad och pappan och övriga barn i familjen ska ha blivit slagna av de två åtalade.

Sedan fortsatte det med åtal om grov misshandel där en man ska ha blivit lockad att komma till Baltichallen för att köpa cannabis och när han kom dit väntade tre personer på honom och misshandlade honom. Enligt åklagaren Ina Johansson blev mannen bland annat slagen med en startpistol, skuren med en sax och fick stötar av ett elchockvapen. Mannen fick flera skador och var arbetsoförmögen i nästan två månader. Mannen yrkar på flera tusen euro för sveda och värk och utebliven arbetsinkomst.
Senare idag hålls slutpläderingarna i den omfattande rättegången.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »