Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 09:43Uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 11:20
  • Domen i den så kallade knarkhärvan har inte getts ännu men däremot har två av de inblandade dömts i andra fall där de stått åtalade. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Knarkhärveprofiler dömdes för flera brott

Två av de profiler som figurerat i den så kallade knarkhärvan har dömts för några andra brott som de stått åtalade för.

En 17-åring får fem månaders ungdomsstraff för olaga hot, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse som ung förbrytare och en 19-åring får 70 dagsböter på totalt 420 euro för skjutvapenbrott och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Våld och sexuellt våld

17-åringen hade skickat mycket grova hot om våld och sexuellt våld till en annan man under ett års tid. Mannen skickade också en film till målsäganden där hans kompis, 19-åringen, skjuter med ett vapen. 19-åringen hade vapnet utan tillstånd. Trafikbrotten handlade om att männen kört för fort med mopeder, 17-åringens moped hade dessutom haft brister.

Villkorligt straff otillräckligt

17-åringen dömdes så sent som i februari till villkorligt fängelse för andra brott, och den här gången tycker tingsrätten att bötesbrott samt villkorligt fängelse förenat med övervakning är otillräckliga straff. Därför döms 17-åringen till så kallat ungdomsstraff som omfattar övervakning, uppgifter och program som ska främja social anpassning och förebygga nya brott. 17-åringen har haft temporärt körförbud sedan mopedfärden i maj och det är nu avtjänat. 19-åringen döms till körförbud till den 10 mars nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »