• Domen i den så kallade knarkhärvan har inte getts ännu men däremot har två av de inblandade dömts i andra fall där de stått åtalade. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 09:43, uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 11:20

Knarkhärveprofiler dömdes för flera brott

Två av de profiler som figurerat i den så kallade knarkhärvan har dömts för några andra brott som de stått åtalade för.

En 17-åring får fem månaders ungdomsstraff för olaga hot, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse som ung förbrytare och en 19-åring får 70 dagsböter på totalt 420 euro för skjutvapenbrott och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Våld och sexuellt våld

17-åringen hade skickat mycket grova hot om våld och sexuellt våld till en annan man under ett års tid. Mannen skickade också en film till målsäganden där hans kompis, 19-åringen, skjuter med ett vapen. 19-åringen hade vapnet utan tillstånd. Trafikbrotten handlade om att männen kört för fort med mopeder, 17-åringens moped hade dessutom haft brister.

Villkorligt straff otillräckligt

17-åringen dömdes så sent som i februari till villkorligt fängelse för andra brott, och den här gången tycker tingsrätten att bötesbrott samt villkorligt fängelse förenat med övervakning är otillräckliga straff. Därför döms 17-åringen till så kallat ungdomsstraff som omfattar övervakning, uppgifter och program som ska främja social anpassning och förebygga nya brott. 17-åringen har haft temporärt körförbud sedan mopedfärden i maj och det är nu avtjänat. 19-åringen döms till körförbud till den 10 mars nästa år.

Fler Nyheter

Utskott röstar om parlamentsplats

På tisdag gör EU:s utskott för konstitutionella frågor ett nytt försök att rösta om fördelningen av parlamentsplatserna i samband med Brexit.

Josefin Sonck vann humorpris

Åländska komikern Josefin Sonck vann på fredagkvällen priset som Årets nykomling på Svenska Standupgalan.

1394 har förhandsröstat

1394 personer har förhandsröstat i presidentvalet vid postens förhandsröstningsställen i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö.

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Fler rum för äldre i Hammarland

Planeringen av en om- och tillbyggnad av äldreboendet Hammargården går vidare.

Jonsson beklagar regeringens förtroende

Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Ålands framtids Axel Jonsson tycker att landskapsregeringen inte har någon vilja att visa ödmjukhet eller be om ursäkt för att det finns en minister som inte har agerat enligt vad övriga i regeringen kräver.

Liten förändring i Hammarlandsstyret

Kommunstyrelsen i Hammarland fick en ny viceordförande när fullmäktige i går valde kommunstyrelsen för 2018-2019.

14 vill leda Lumparland

14 personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms är glad att så många visat intresse.

Ny styrelseordförande i Föglö

Efter 20 år som ordförande i Föglös kommunstyrelse lämnar Torsten Sundblom nu över ordförandeklubban till Gun-Britt Gullbrandsson.