Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 december, 2011 - 06:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Knarkåtalad är sambo med polischef<br>knark hittades i deras bostad

En av de två svenska män som sedan en dryg vecka sitter häktade på Åland misstänkta för omfattande narkotikasmuggling är sambo med en hög chef vid Gävleborgspolisen. Vid en husrannsakning i deras hem fann polisen både narkotika och stöldgods. Den kvinnliga polischefen är dock inte misstänkt för brott. Det skriver Arbetarbladet. Förhållandet mellan en hög chef inom Gävleborgspolisen och en av de misstänkta gör att hela den svenska delen av polisutredningen har placerats hos Uppsalapolisen. Fynden av narkotika i deras hem har stärkt brottsmisstankarna. Men trots att det fanns narkotika i polischefens hem gäller brottsmisstankarna bara den häktade 53-årige sambon. De båda svenska männen greps i förra veckan av polisen på Åland tillsammans med två åländska män. Tre av dem har häktats medan den ene ålänningen är släppt men fortfarande misstänkt. Ålandspolisen hade en längre tid spanat på dem för misstankar om regelbunden narkotikasmuggling från Sverige till Åland. Det handlar om amfetamin och hasch.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »