Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 maj, 2010 - 08:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Klartecken för Fyrens Marina

Lumparlands kommunstyrelse godkände i går kväll detaljplanen för den planerade småbåtshamnen Fyrens Marina. De tre anmärkningar som kommit in angående planen är fortfarande inte offentliga, men väntas bli det efter fullmäktiges möte nästa vecka. Kommunstyrelsen rev också upp tidigare beslut som man blivit fällda för av Ålands förvaltningsdomstol. I stället fattades nya beslut på grunder som domstolen fastställt. Det innebär att beslutet om arrende för småbåtshamnen fattades utan att en jävig person var närvarande, samt att man inte längre behandlar ärendet som konfidentiellt. Ett förslag om att förlänga arrendetiden från tio till 70 år för bolaget Fyrens Marina diskuterades också, men förslaget bordlades till kommunstyrelsens nästa möte i mitten av juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »