Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 januari, 2018 - 06:51Uppdaterad: tisdag, 9 januari, 2018 - 07:04
  • Elva klagomål gällande hälso- och sjukvården lämnades in till landskapsregeringen i fjol. Arkivfoto: Ida Jansson.

Klagomålen inom vården ökade

Elva klagomål gällande hälso- och sjukvården lämnades in till landskapsregeringen förra året. Det var sex klagomål fler än under 2016, berättar landskapsläkaren Olli-Pekka Lehtonen i ett pressmeddelande.

- I några klagomål verkar det vara fråga om missförstånd eller bristande kommunikation som man kan ha tolkat som dåligt bemötande, skriver Lehtonen.

Han berättar att klagomålen sällan handlat om en tydlig felbehandling, men att alla misstänkta fall utreds. Lehtonen påpekar att all feedback är önskvärd för att hälso- och sjukvården ska kunna utvecklas, och han menar att det smidigaste sättet är att ta direkt kontakt med den som saken gäller eller med chefen för den berörda vårdenheten. Vill man gå vidare kan man kontakta patientombudsmannen som kan hjälpa till att skriva en anmärkning, och blir man inte nöjd med svaret man får på anmärkningen kan man skriva ett klagomål till landskapsregeringen eller ÅMHM.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »