Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 oktober, 2015 - 11:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:26

Katrin Sjögren - regeringsbildare

En 49-årig trebarnsmamma från Mariehamn med rötter i skärgården, sjuksköterska och samboende med rektor Anders Eriksson – lagtingspolitiker sedan 2003, tidigare minister som nu tar ytterligare ett steg uppåt på den politiska karriären. Katrin Sjögren är ordförande för liberalerna som i gårdagens val blev det största partiet i lagtinget och därmed regeringsbildare.

- Jag har börjat diskussionerna med de största partierna och det fortsätter jag med i dag, säger Katrin Sjögren som betonar att det handlar om att ringa in möjligheter att komma överens och i slutändan kompromissa om.

Enligt Katrin Sjögren är viktiga frågor i regeringsförhandlingarna bland annat kommunstrukturer, landskapsandelssystemet, skärgårdstrafiken, socialpolitiken och utbildningspolitiken. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »