Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 februari, 2011 - 11:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Karlström snart åter i Mariehamn<br>Fick ej den lön han ville ha

Jan-Erik Karlström återvänder som kyrkoherde i Mariehamns församling redan på tisdag i nästa vecka, inte till sommaren som det var tänkt. Orsaken är att han inte fick den lön han begärt för att fortsätta sin tjänst i Ålands södra skärgårdsförsamling. Helsingfors förvaltningsdomstol förklarade i början av januari att det var fel av domkapitlet att avsätta Karlström från hans kyrkoherdetjänst i Mariehamns församling. Karlström fick alltså tillbaka sin tjänst, men bad då om tjänstledighet från Mariehamnsjobbet för att under våren fullfölja sin kyrkoherdetjänst i Ålands södra skärgårdsförsamling. Men domkapitlet sade nej. Karlström får inte tjänstledigt eftersom han krävt att få samma lön som i Mariehamn när han jobbade i skärgården. Det gick inte domkapitlet med på eftersom kraven ansågs avtalsmässigt olagliga. Därför återinträder Jan-Erik Karlström som kyrkoherde i Mariehamn på tisdag i nästa vecka. Det betyder att tf kyrkoherden Kent Danielsson går tillbaka till sin kaplantjänst, och att tf kaplanen Peter Karlsson återgår till sin församlingspastorstjänst. Men Peter Karlsson ska vid sidan av också sköta kyrkoherdetjänsten i Ålands södra skärgårdsförsamling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »