Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 oktober, 2018 - 13:40Uppdaterad: tisdag, 9 oktober, 2018 - 14:21
  • Mirjam Öberg är textförfattare och Isabella Grüssner-Sarling står får regin till Karelen, Karelen. Arkivfoto: Eva Nyberg

Karelen, Karelen i Gävle

I söndags gästade kören Flera Röster förstärkt av instrumentalister och medlemmar ur Arstuflickorna Gävle Teater med sin föreställning Karelen, Karelen.

- En stor längtan fyller hela körföreställningen ”Karelen, Karelen”. En längtan efter det hem som inte går att återvända till, skriver Gäfle Dagblad i sin recension.

- För dem med ett släktförflutet i Karelen, eller minnen av Finlands vedermödor under andra världskriget, är förstås ”Karelen, Karelen” extra stark. Men man behöver inte ha den personliga kopplingen för att känna av den stora smärtan i texterna. Temat om flykt är ju inte heller något som blott rör historien, utan är minst lika – om inte mer – aktuellt i vår tid.

- Många i Gästrikland bär på ett finskt arv och det var ett gott initiativ av Föreningen Norden att ta ”Karelen, Karelen” till Gävle Teater, avslutar tidningen sin anmälan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »