Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 januari, 2020 - 15:10Uppdaterad: torsdag, 16 januari, 2020 - 17:26
  • Elina Fellman, butikschef på Kantarellen, tror att handla mat på nätet underlättar många kunders vardag. Foto Ann-Christine Karlsson.

Kantarellen inför online-mathandel

Kantarellen inför nu möjligheten att handla mat online. Tjänsten är utvecklad av Kesko, mathandelskedjan som Kantarellen är en del av.

Enligt Kantarellens butikschef Elina Fellman har tjänsten varit efterfrågad på Åland.

- Det är många kunder som har frågat efter denna tjänst. Vi har planerat det här sedan början av året ifjol och tänkte då att det är ett långvarit arbete framför. Jag trodde att det skulle ta några år i och med att allt Keskos material skulle översättas från finska till svenska men de överraskade oss redan i höstas och sa att de var i princip klara, berättar Fellman.
Tjänsten går ut på att man via Kantarellens hemsida beställer och betalar varor som sedan plockas ihop av en anställd i affären. Varorna kan sedan levereras hem eller hämtas från butiken vissa dagar i veckan vid två olika, valfria, tider.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »