Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 januari, 2019 - 10:29Uppdaterad: måndag, 7 januari, 2019 - 10:30
  • Många träd kan falla om vinden tilltar i slutet på veckan. Arkivfoto

Kan bli farligt i skogen

Mot slutet av veckan utlovas åter hårda vindar över Åland. Förutom alla de träd som redan har fallit finns åtskilliga som står och lutar och därför är det livsfarligt att vistas i skogen om det blåser.

Det säger Torbjörn Björkman, verksamhetsledare på Ålands skogsvårdsförening. Hålls borta från skogen om det börjar blåsa lyder hans uppmaning.

Många skogsägare vill förstås börja reda upp i sin skog så fort som möjligt men vänta hellre på professionell hjälp än att börja röja själv - det är ett livsfarligt arbete att ta ner lutande träd med spänning i understryker Torbjörn Björkman.

-Ska man se något positivt i eländet så är det åtminstone inget problem med avsättningen för isynnerhet massaved. Det finns ett sug efter massaved i hela Skandinavien. Problemet är att få ut det ur skogarna. Omfattningen av skadorna vet vi först om någon vecka, säger Björkman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »