Publicerad: måndag, 15 april, 2019 - 11:37

Justerade avgångstider på grund av lågvatten

M/s Odin trafikerar för tillfället Föglötrafiken mellan Långnäs-Överö och M/S Subsea Seven har lagts in på tvärgående linjen, Långnäs-Snäckö. Eftersom m/s Subsea Seven är mindre än ordinarie färja, samt kan ta max 12 passagerare, är tvärgående linjens avgångar låsta online till och med den 26 april, skriver Ålandstrafiken. De hänvisar till Ålandstrafikens telefonnummer 25 600.

På grund av lågt vattenstånd går m/s Frida II runt till "gamla Torsholma" i eftermiddag och justerar avgångstiderna. Eftermiddagens avgångar är klockan 11:50 från Asterholma, 12:05 från Lappo och 12:45 från Östra Torsholma. Retur från Östra Torsholma kl 12:50, Lappo 13:30 och Asterholma 13:45.
 

Fler Nyheter

Vill ha åländsk märkning av kött på restauranger

Lena Brenner:
Åland borde ha infört ursprungsmärkning av kött på restauranger. Det anser Ålands landsbygdscentrum och Ålands natur och miljö.

Perander ny chef för ÅMHM

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander som ny chef på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efter att Stig Abrahamsson lämnade...

Kommunerna lär överklaga LR:s beslut om landskapsandelar

Kommundirektör Christian Dreyer och utbildningsminister Tony Asumaa:
Landskapsregeringen avslår 14 kommuners rättelseyrkan som gäller landskapsandelar och basbelopp för driften av grundskolan för år 2019. Kommunerna yrkade att landskapet skulle fatta ett nytt beslut, eftersom de anser att ersättningen för grundskolans del blir för låg.

Döms efter falsklarm om skottlossning

En 36-årig man döms för falskt alarm. Brottet inträffade i september i fjol då mannen befann sig ombord på m/s Birka Stockholm.

Många trafikbrott under gårdagen

Igår uppdagade polisen flera trafikbrott, skriver man i ett pressmeddelande.

Branden på ÅHS släckt, C-byggnaden evakuerad

Vi hör räddningschef Karl Nordlund:
I morse kom larm om rökutveckling och en mindre brand på sjukhuset.

Fara för gräsbränder

Det råder hög risk för gräsbränder i landskapet Åland, enligt Finlands meteorologiska institut. De skriver på sin hemsida att risken för gräsbrand är uppenbar på grund av torkan och att bränderna sprider sig mycket snabbt i blåsigt väder.

Mindre brand på sjukhuset

Sjukhuset stod i morse i beredskapsläge på grund av rökbildning efter en mindre brand i C-huset.

Geta efterlyser kommunrepresentation

Idag går remisstiden ut för betänkandet av en revidering av offentlighetslagstiftningen. Geta kommunstyrelse betonar i sitt utlåtande till...