Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 maj, 2019 - 21:28Uppdaterad: måndag, 27 maj, 2019 - 00:36
  • Jublet steg på Nilssons valvaka då suppleantplatsen stod klar. Foto: Owe Sjöblom
  • Glada miner på Nilssons valvaka. Foto: Owe Sjöblom

Nilsson suppleant, jubel på valvakan

Anton Nilsson fick nästmest av rösterna bland de kandidater som ställde upp för Svenska folkpartiet, SFP. Nilsson fick över 8.400 röster och är suppleant från SFP.

SFP har sin plats kvar i Europaparlamentet och det är sittande ledamot Nils Torvalds som fortsätter. Anton Nilsson var säker tvåa på SFPs lista då det skiljer över 1300 röster mellan Nilsson och nästa kandidat på listan - Ida Schauman.

- Vi siktade på att komma tvåa efter Torvalds och vi lyckades, sade en lycklig Anton Nilsson på sin valvaka som hölls i Mariehamn.

Den andra åländska kandidaten i valet, Camilla Gunell som ställer upp på Socialdemokraternas lista, har samlat ihop drygt 2.200 röster.

- Jag är nöjd med mina röster och jag skickar ett stort grattis till Anton Nilsson, sade Camilla Gunell när Ålands Radio pratade med henne på söndagskvällen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »