Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 juni, 2022 - 14:41Uppdaterad: torsdag, 30 juni, 2022 - 11:54
  • Rainer Juslin skrev inte under spörsmålet om elhybridfärjan.

Juslin: ”Inte så objektivt”

Spörsmålet om elhybridfärjan riskerar bli en form av politiskt ställningskrig istället för att lyfta sakfrågan, befarar John Holmberg, liberal lagtingsledamot.

Han valde tillsammans med partikollegan Rainer Juslin att inte skriva under spörsmålet som gavs till regeringen tidigare i veckan. Både John Holmberg och Rainer Juslin anser att både nuvarande och förra regeringen bär ansvar för upprinnelsen till avtalsbrottet med elhybridfärjan och den påföljande domen.

Rainer Juslin, som anser att själva spörsmålet delvis är motiverat, kunde inte omfatta det slutliga innehållet i spörsmålet.
- Jag tycker att själva texten i sig påminde mycket om en partsinlaga och det är inte så objektivt, säger han.

John Holmberg tror inte att situationen skulle underlättas av att man fäller regeringen i en eventuell misstroendeomröstning.
- Om vi fäller regeringen, vad är alternativet? Ett år före lagtingsvalet. Jag tror inte att det är bra för Åland, säger John Holmberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »