Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 augusti, 2010 - 12:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Jomalas nämnder ses över

Det är dags att se över antalet nämnder i Jomala kommun. Det anser kommunstyrelsen som inför fullmäktigemötet i morgon föreslår att en arbetsgrupp tillsätts för att gå igenom vilka förändringar som kan göras efter valet 2011. Jomala kommun har i dag sex facknämnder, men efter den lagändring som gjordes för två och ett halvt år sedan måste kommunerna inte längre ha alla de här nämnderna, bara byggnadsnämnden är lagstadgad. "Syftet med en reform är att koncentrera och effektivisera resurserna och samtidigt påskynda beslutsprocessen i kommunen", skriver kommundirektör Carolina Sandell i ett PM till fullmäktige. En reform kräver att Jomala kommun först utreder vilka frågor som kräver politisk behandling och vilka som med fördel kan delegeras till tjänstemannanivå.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »