Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 december, 2017 - 11:30Uppdaterad: torsdag, 14 december, 2017 - 16:09

Jomalakockar vill ha högre löner

Lönesättningen för kockarna i Jomala är under all kritik. Det skriver åtta kockar som jobbar på skolor och daghem i ett brev till kommunstyrelsen.

Kockarna har tagit reda på hur höga kocklönerna är i andra kommuner och nu känner de sig underbetalda. Dessutom tycker de att lönenivåerna är konstiga inom kommunen, bland annat påpekar de att Vikingaåsens kockar har den lägsta kocklönen trots att de tillreder överlägset flest portioner per dag, 750 stycken.

Kockarna önskar att kommunen gör en arbetsvärdering så att det kommer fram vilket ansvarsfullt arbete de gör. De skriver att de känner ett ansvar för att livsmedelsbudgeten följs, och de påpekar att allergier och dieter ökar och att de känner stort ansvar för att allergiska barn inte ska bli sjuka. Kockarna önskar också att kommunstyrelsen ska fatta beslut om att alla som behöver specialkost måste uppvisa ett läkarintyg, något som inte behövs för alla allergier i dag.

Kommunstyrelsen behandlar kockarnas skrivelse och frågan om läkarintyg för specialdieter på måndag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »