Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 december, 2016 - 12:13Uppdaterad: måndag, 5 december, 2016 - 12:50
  • Jomala kommunstyrelse vill att Ålands natur och miljö anlitas för att ta fram en handlingsplan mot giftiga medel i kommunens daghem. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Jomala utreder gift i daghem

Anlita Ålands Natur och Miljö för att ta fram en handlingsplan med riktlinjer för inköp samt utfasning av ohälsosamma material för de kommunala daghemmen!

Kommunstyrelsen i Jomala föreslår att fullmäktige ska godkänna en motion som liberalerna lämnade i juni. Natur och Miljö utför redan en giftinventering i kommunens daghem och har meddelat att man under nästa år har möjlighet att ta fram handlingsplanen. Arbetet skulle finansieras inom ramen för föreningens Agenda 21-medel. Enligt förslaget skall eventuella medel för att på kort och lång sikt fasa ut material som inte är hälsosamma i daghemsmiljön behandlas i budgeten för 2018.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »