Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2019 - 11:32Uppdaterad: torsdag, 25 april, 2019 - 11:37

Jomala: Skattedeklarationsblanketterna kan vara fel

Jomala kommun har fått information från flera invånare om att de förhandsifyllda skattedeklarationerna innehåller felaktiga uppgifter om hemort för personer som har postort/postkod Mariehamn trots att man bor i Jomala.

En förklaring kan vara fel i skatteförvaltningens nya datasystem för beskattningen. För att kommuninvånare i Jomala inte ska betala för hög skatt och kommunen ska få korrekta skatteintäkter ber kommunen nu alla invånare i Jomala att noga kontrollera de förhandsifyllda uppgifterna om hemort i skattedeklarationerna nu i början av maj före skattedeklarationerna ska vara inlämnade. I morgon håller Jomala kommun en pressträff om det här.

Skattedirektör Maria Sagulin kommenterar att skatteförvaltningens uppfattning i nuläget är att påståendet saknar grund, men att man gärna undersöker fallet vidare och om fel skulle upptäckas korrigerar man detta maskinellt, vilket skulle innebära att skattebetalarna inte behöver kontakta skatteförvaltningen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »