Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 augusti, 2019 - 15:16

Jomala ser ut att godkänna räddningsmyndighet

Kommunstyrelsen i Jomala föreslår inför fullmäktige att man ska godkänna det avtalsförslag som finns för den gemensamma räddningsmyndigheten på Åland.

Om fullmäktige går på styrelsens linje så föreslås kommundirektör John Eriksson få sköta de sista förhandlingarna och underteckna samarbetsavtalet.

Kommunstyrelsen kom även fram till att Jomala ska lämna in ett rättelseyrkande till Högsta förvaltningsdomstolen, HFD, gällande landskapets beslut om landskapsandel för grundskolan för det här året. Man menar att beslutet inte är förenligt med lagen och att beslutet tillkommit i fel ordning. Sedan tidigare har Jomala även lämnat in ett besvär till HFD angående den nya socialvårdsplanen som gäller för 2019-2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »