Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 augusti, 2018 - 12:20

Jomala deltar i kommunutredning

Kommunstyrelsen i Jomala utsåg i går Fredrik Karlström, Carina Aaltonen och Tage Eriksson till medlemmar i referensgruppen för kommunindelningsutredningen om Södra Ålands kommun.

Jomala är positiv till att landskapsregeringen ser över kommunstrukturen men kritiskt bland annat till att enskilda kommuner och kommuninvånare inte kan lämna besvär över beslut som landskapsregeringen fattar under processen.

Kommunstyrelsen beslutade i går också att föreslår för fullmäktige att inte anhålla om en skild kommunindelningsutredning för Jomala, Lumparland, Lemland, Hammarland och Eckerö. Som motivering nämns att Hammarland sagt nej till en förfrågan om att delta och att samma kommuner enligt det senaste förslaget från landskapsregeringen ändå skulle bilda södra Ålands kommun.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »