Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2011 - 12:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Jomala budgeterar stort överskott

Den kommunala verksamheten i Jomala kommer nästa år att gå med hela 700.000 euro i överskott. I alla fall om det blir enligt den budget för 2012 som kommunstyrelsen i går kväll sa ja till. Överskottet behövs eftersom invånarantalet i Jomala om ett år beräknas komma över gränsen 4.277, vilket betyder att kommunen hamnar i en annan grupp när det gäller landskapsandelar. Det betyder att bidraget från landskapet år 2013 blir en halv miljon euro lägre än nu. Jomala kommun har budgeterat för totalt cirka 2,1 miljon euro i investeringar nästa år. Mest pengar går till en utbyggnad av Vikingaåsens skola, cirka 1,4 miljoner euro. Andra investeringar är avlopp i glesbygd, vägar, och så en renovering av Kommungården för cirka en kvarts miljon euro. Slutligt beslut om nästa år budget tas av Jomala kommunfullmäktige den 15 december.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »