• Harry Jansson, centern. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.
Publicerad: fredag, 12 januari, 2018 - 16:22, uppdaterad: fredag, 12 januari, 2018 - 17:33

Jansson JK-anmäler skatteförvaltningen

Lagtingsledamot Harry Jansson, centern, tänker anmäla skatteförvaltningens ledning till justitiekanslern.

Det berättar Jansson i ett pressmeddelande efter att han i dag fått ett svar från skatteförvaltningens generaldirektör Arto Pirinen på den skrivelse han skickade förra veckan. I den bad Jansson skatteförvaltningen att inte ändra principerna för värdering av åländska fastigheter i år, bland annat med motiveringen att varken de åländska självstyrelsemyndigheterna eller kommunerna informerats i tid om ändringen som gör att tidigare impedimentklassad mark ska beskattas som tomtmark om ägaren inte har jord- eller skogsbruksfastighet.
Pirinen skriver i sitt svar till Jansson att skatteförvaltningen måste tillämpa de gällande värderingsgrunderna även på Åland och att man enligt den nuvarande lagen inte kan avtala om annat lokalt.
Jansson skriver i sitt pressmeddelande att en statlig myndighet inte får agera på ett sätt som skadar enskilda, och därför kommer han JK-anmäla.

Fler Nyheter

Lugn helgnatt trots mycket folk i farten

Natten mellan lördag och söndag var det mycket folk i farten men ändå relativt lugnt, meddelar polisen.

Avgångar med Viggen ställs in

Två avgångar med m/s Viggen ställs in i dag eftersom skärgårdsfärjan drabbats av ett tekniskt fel. Det meddelar Niklas Karlman på landskapsregeringens infrastrukturavdelning.

Jansson vill starta union

Roger Jansson om union mellan Finland och Sverige
Tidigare riksdags- och lagtingsledamot Roger Jansson (MSÅ) vill se en union mellan Sverige, Finland och Åland. Det framkom i ett tal som han höll på...

Kor ska hållas på egen mark anser hovrätten

Hovrätten ser ingen anledning att ändra tingsrättens beslut i en dom om kor som betat på mark dom egentligen inte skulle ha varit på.

Polisen avbröt fest på Klinten

Under natten till lördag anmäldes en ungdomsfest på Klinten som störande. Enligt den som ringde skulle det finnas minderåriga på festen. Polisen...

Fyra avvisades från färja

Polisen hade kallats under de tidiga morgontimmarna till ett kryssningsfartyg som anlöpte till Mariehamn. Ordningsvakterna ombord begärde assistans...

Stina Toivonen är Årets senior

Stina Toivonen tilldelas priset Årets senior.

Det ljusnar inom ÅHS-psykiatrin

Situationen ser lite ljusare ut vad gäller psykiatriska kliniken vid Ålands hälso- och sjukvård.

Köttkonsumtion och klimat

Agronom Lars Höök
Köttkonsumtionens påverkan på vårt klimat är en aktuell fråga som kom upp under Ålands producentförbund, ÅPFs höstmöte idag när agronom Lars Höök föreläste om att neutralisera debatten om just köttkonsumtion.