Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 januari, 2018 - 16:22Uppdaterad: fredag, 12 januari, 2018 - 17:33
  • Harry Jansson, centern. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Jansson JK-anmäler skatteförvaltningen

Lagtingsledamot Harry Jansson, centern, tänker anmäla skatteförvaltningens ledning till justitiekanslern.

Det berättar Jansson i ett pressmeddelande efter att han i dag fått ett svar från skatteförvaltningens generaldirektör Arto Pirinen på den skrivelse han skickade förra veckan. I den bad Jansson skatteförvaltningen att inte ändra principerna för värdering av åländska fastigheter i år, bland annat med motiveringen att varken de åländska självstyrelsemyndigheterna eller kommunerna informerats i tid om ändringen som gör att tidigare impedimentklassad mark ska beskattas som tomtmark om ägaren inte har jord- eller skogsbruksfastighet.
Pirinen skriver i sitt svar till Jansson att skatteförvaltningen måste tillämpa de gällande värderingsgrunderna även på Åland och att man enligt den nuvarande lagen inte kan avtala om annat lokalt.
Jansson skriver i sitt pressmeddelande att en statlig myndighet inte får agera på ett sätt som skadar enskilda, och därför kommer han JK-anmäla.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »