Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 januari, 2017 - 14:33Uppdaterad: fredag, 20 januari, 2017 - 14:40
  • Räddningschef Thomas Mattsson har berett ärendet för infrastrukturnämnden. Foto: Cecilia Ekströmer.

Ja till gemensam räddningsmyndighet

Infrastrukturnämnden i Mariehamn är positiv till lagförslaget om en gemensam räddningsmyndighet för hela landskapet.

Enligt ett förslag till utlåtande har nuvarande situation bland att bidragit till att det saknas en sammanhållen ledningsorganisation för storolyckor. Staden anses, enligt förslaget till utlåtande, inte ha behov av en gemensam nämnd men är beredd att erbjuda räddningsmyndighetstjänsten för alla åländska kommuner om ingen annan samförståndslösning kan uppnås. Det viktigaste för staden är att inte få en splittrad ledning över stadens räddningsväsende som skulle innebära dubbla chefer i form av en räddningschef för myndighetsuppgifter och en för räddningsverket.

I förslaget påpekas också att verksamhetsförutsättningarna för de lokala frivilliga brandkårerna inte påverkas av reformen eftersom det är kommunerna som fattar beslut om dem.

Infrastrukturnämndens förslag till utlåtande skickas nu till stadsstyrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »