Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 augusti, 2011 - 08:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Itiden-huset säljs till privata

Ålands industrihus förbereder en försäljning av delar av Itiden-huset till privata intressenter. Så ska man lösa EU-kommissionens bakläxa till landskapsregeringen och Mariehamns stad för att man gick in med aktiekapital och garantier till Ålands industrihus för satsningen på kontorskomplexet. Det här är också näringsminister Torbjörn Eliassons linje för att lösa frågan. Det handlar om närmare sju miljoner euro som bolaget måste betala tillbaka till ägarna. Torbjörn Eliasson tycker att satsningen på Itiden har varit bra och att det heller inte är aktuellt att avveckla Ålands industrihus eller sätta bolaget i konkurs. På torsdag i nästa vecka tar landskapsregeringen ställning till frågan, men ett överklagande av EU-kommissionens beslut blir det knappast.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »