Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 januari, 2022 - 09:04Uppdaterad: måndag, 17 januari, 2022 - 11:34

Inställda och försenade skolskjutsar

Även skolskjutsarna runt om på Åland påverkades av dagens störningar i kollektivtrafiken.

Alla bussturer till Vikingaåsens skola, Södersunda skola, Källbo skola, Näfsby skola och Lemlands skola ställdes in, säger Geir Lundberg, enhetschef på Williams buss.
Ett fåtal elever i Kyrkby högstadieskola och Godby högstadieskola som för tillfället får närundervisning påverkades också.

Föräldrar uppmanades från skolorna via kommunikationsplattformen Wilma att meddela skolorna om skjuts inte kunde ordnas. Ida Fyrqvist, föreståndare på Näfsby skola i Hammarland, säger att de allra flesta, men inte alla, elever har kommit till skolan med de skoltaxibilar som gått eller föräldrar som skjutsat.

- Vi funderar men har inte bestämt hur vi gör med undervisningen för de elever som inte kommit till skolan, säger Ida Fyrqvist.

De skolskjutsar på norra Åland som Viking Line buss ordnar hann komma iväg imorse, men barnen blev försenade till skolan, säger Mikael Lindström som är enhetschef på Viking Line buss.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »