Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 12:28Uppdaterad: onsdag, 11 juli, 2018 - 16:49
  • Infrastrukturdirektör Kai Söderlund menar att det krävs ganska tung kompetens och erfarenhet för att ge parkeringsböter och att man därför inte tagit in någon vikarie. Foto: Hasse Persson-Bru.

Inget vikarierande parkeringsbiträde

Mariehamns stad tar inte in någon vikarie för stadens parkeringsbiträde.

Mariehamns enda parkeringsvakt är på semester denna vecka och staden väljer att inte ta in någon i hennes ställe. Enligt infrastrukturdirektör Kai Söderlund så hör parkeringsövervakandet även till polisens uppdrag men ur ett trafiksäkerhetsperspektiv.

- Vi har valt att inte ha en vikarie eftersom det krävs en ganska tung kompetens plus erfarenhet av att kunna bötfälla, säger Söderlund.

Men Maria Hoikkala på polisen säger att det inte är något de direkt tar i beaktande och att de kan bötfälla självklara parkeringsfel. Hon säger också att det är relativt ovanligt att polisen skriver parkeringsböter och att de inte har statistik på hur många gånger de gjort det. Dessutom är polisens parkeringsövervakare på semester nu också men där har Hoikkala tagit den vikarierande rollen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »