Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 juli, 2019 - 13:35Uppdaterad: tisdag, 23 juli, 2019 - 17:12
  • Anton Nilsson. Arkivfoto: Nina Smeds.

Inget torskfiskeförbud i åländska vatten

Åland får undantag från torskfiskeförbudet som EU-kommissionen beslutat om.

I dag kom beskedet om de nödåtgärder som ska vidtas för att rädda torskbeståndet i södra Östersjön. Anton Nilsson, som är specialmedarbetare hos EU-parlamentarikern Nils Torvalds (SFP) har följt utvecklingen.

- Nödstoppet är en extrem åtgärd, men det fina som EU-kommisionen gjort är att man valt att införa nödstoppet bara i de områden där torsken mår dåligt och det innefattar inte åländska vatten, säger Anton Nilsson.

Han menar att EU-kommissionen insett att det innebär världigt mycket administration eftersom det dras upp så lite fisk på åländska vatten och torsken i Ålands hav mår mycket bättre än fiskarna i södra Östersjön. Anton Nilsson tror inte att nödstoppet kommer att införas på Åland inom den närmaste tiden, men man ska diskutera kvoternas storlek för torskfisket i höst.

- Det beror på om nödstoppet har någon positiv inverkan hur kvoterna fördelas, men vi får nog räkna med att kvoterna blir lite mindre under nästa år, säger Anton Nilsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »