Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 januari, 2019 - 06:16Uppdaterad: onsdag, 23 januari, 2019 - 10:33
  • Ålands telefon kommer inte att göra avdrag i telefonräkningen på grund av stormen Alfrida. Foto: Nina Eriksén

Inget telefonräkningsavdrag efter Alfrida

Verksamhetsstörningar efter stormen Alfrida räknas som force majeure, och därför kommer Ålands telefon inte ge sina användare avdrag för att servicen legat nere. Det säger Jonas Sundborg, VD och teknisk chef, och det samma gäller de som blivit utan bredband.

 Däremot ska man kunna anmäla om servicen legat nere exceptionellt länge efter att man fått tillbaka strömmen, och då kunna få en individuell bedömning som i sin tur kan leda till ett avdrag.
- Vi sätter upp ett formulär på vår hemsida där man kan anmäla störningar och det kommer man åtminstone att kunna göra genom februari. Sedan tar vi i beaktande vem som har mest problem och försöker hjälpa där först av allt. Om någon säger att en kabel ligger nere men att telefon och bredband fungerar för dem kollar vi naturligtvis upp det också, men vi satsar på att hjälpa de som inte har service först.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »