• Någon enstaka institutionsplats kan det bli på Annagården i framtiden. Arkivfoto
Publicerad: torsdag, 13 december, 2018 - 14:34

Inget behov att göra Annagården till institution

Föglö har i dag inget behov av fler institutionsplatser och att helt göra om det effektiviserade serviceboendet Annagården till ett institutionsboende är inte aktuellt.

Däremot skulle man vid behov kunna göra om någon av platserna till en institutionsplats. Så resonerar socialnämnden i sitt budgetförslag för 2019, och det här resonemanget omfattas av kommunstyrelsen. Förra sommaren lämnades en motion in till Föglös kommunfullmäktige om att utreda huruvida Annagården borde bli en institution, och kommunstyrelsen anser nu att socialnämndens skrivning om detta i budgeten är tillräckliga åtgärder med anledning av motionen.
På kommunstyrelsens senaste möte diskuterades också om Föglö under 2019-2022 ska samarbeta med Ålands vatten ab och andra kommuner för att fortsätta jobba med landskapets gemensamma vatten- och avloppsplan. Föglö meddelar att man deltar i samarbetet om minst elva kommuner till gör det och om kostnaderna inte blir högre än 800 euro i året.

Fler Nyheter

Mördarsniglarna här för att stanna

Trädgårdsmästare Lasse Söderlund
-Vi kan nog inte räkna med någon minskning av antalet mördarsniglar med anledning av den torra sommaren, säger trädgårdsmästare Lasse Söderlund.

Delade meningar om kommunindelningsrapport

Marcus Henricson och Nina Fellman
Igår presenterade Landskapsregeringen den rapport rörande kommunsammanslagningarna som tagits fram sedan i somras, vid det första av tre informationstillfällen som anordnas i de blivande samarbetsområdena.

Drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn

En berusad man i omhändertogs i Västra hamnen igår och en drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn.

Tobaksprojekt hoppas på fortsättning

Folkhälsans Irene Häger
Det är oklart hur många unga som använder tobak på Åland.

Två kandidater vidare i biskopsvalet

Den preliminära rösträkningen i biskopsvalet i Borgå stift visar att kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand går vidare till valets andra omgång den 10 april.

Person anhållen för flera bränder

En person är anhållen med anledning av brottsmisstanke kring tre eldsvådor som ägde rum i ett soprum på Scheffersgränd i Mariehamn i morse.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

Miljöminister Camilla Gunell
I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Hyresgästföreningen söker efterträdare

Mats Granesäter intervjuas:
Hyresgästföreningen på Åland som numera är aktiv som en grupp på facebook letar en efterträdare.

Tidigare färjeanställd kräver 26.000 i uppsägningslön

I går hölls en muntlig förberedelse i ett mål där en tidigare anställd inom skärgårdstrafiken är missnöjd med Ålands landskaspregerings sätt att hantera hans anställning.