Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 december, 2018 - 14:34
  • Någon enstaka institutionsplats kan det bli på Annagården i framtiden. Arkivfoto

Inget behov att göra Annagården till institution

Föglö har i dag inget behov av fler institutionsplatser och att helt göra om det effektiviserade serviceboendet Annagården till ett institutionsboende är inte aktuellt.

Däremot skulle man vid behov kunna göra om någon av platserna till en institutionsplats. Så resonerar socialnämnden i sitt budgetförslag för 2019, och det här resonemanget omfattas av kommunstyrelsen. Förra sommaren lämnades en motion in till Föglös kommunfullmäktige om att utreda huruvida Annagården borde bli en institution, och kommunstyrelsen anser nu att socialnämndens skrivning om detta i budgeten är tillräckliga åtgärder med anledning av motionen.
På kommunstyrelsens senaste möte diskuterades också om Föglö under 2019-2022 ska samarbeta med Ålands vatten ab och andra kommuner för att fortsätta jobba med landskapets gemensamma vatten- och avloppsplan. Föglö meddelar att man deltar i samarbetet om minst elva kommuner till gör det och om kostnaderna inte blir högre än 800 euro i året.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »