• Någon enstaka institutionsplats kan det bli på Annagården i framtiden. Arkivfoto
Publicerad: torsdag, 13 december, 2018 - 14:34

Inget behov att göra Annagården till institution

Föglö har i dag inget behov av fler institutionsplatser och att helt göra om det effektiviserade serviceboendet Annagården till ett institutionsboende är inte aktuellt.

Däremot skulle man vid behov kunna göra om någon av platserna till en institutionsplats. Så resonerar socialnämnden i sitt budgetförslag för 2019, och det här resonemanget omfattas av kommunstyrelsen. Förra sommaren lämnades en motion in till Föglös kommunfullmäktige om att utreda huruvida Annagården borde bli en institution, och kommunstyrelsen anser nu att socialnämndens skrivning om detta i budgeten är tillräckliga åtgärder med anledning av motionen.
På kommunstyrelsens senaste möte diskuterades också om Föglö under 2019-2022 ska samarbeta med Ålands vatten ab och andra kommuner för att fortsätta jobba med landskapets gemensamma vatten- och avloppsplan. Föglö meddelar att man deltar i samarbetet om minst elva kommuner till gör det och om kostnaderna inte blir högre än 800 euro i året.

Fler Nyheter

ÅM i beachvolley spelades i helgen

Idag söndag spelades åländska mästerskapen i beachvolley och totalt var det sju lag med, tre damlag och fyra herrlag.

ÅM i lättbåtar hölls i helgen

I helgen seglades åländska mästerskapen i lättbåtar på Slemmern och det var fyra klasser som det tävlades i och totalt var 24 seglare med.

Zetterström är nordisk mästare

Nordiska mästaren Ida Zetterström
Ida Zetterström är nordisk mästare i Super Street Bike, det stod klart efter att hon slutade tvåa i den sista deltävlingen som körde i Tierp i helgen.

IFK upp på sjätte plats

Tränaren Peter Lundberg ger sina tankar efter matchen och berättar om manfallet inför sista omgången
Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Motstånd mot polis och ordningsvakter

När en person skulle avvisas från en nattklubb i Mariehamn den senaste natten så gjorde han så kraftigt motstånd så att han nu är misstänkt våldsamt motstånd mot tjänsteman och motstånd mot polisen.

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.

Klar seger för Jomala i division tre

Jomala IK besegrade Wilpas i Salo med 3-0 på bortaplan under lördagseftermiddagen.