• Någon enstaka institutionsplats kan det bli på Annagården i framtiden. Arkivfoto
Publicerad: torsdag, 13 december, 2018 - 14:34

Inget behov att göra Annagården till institution

Föglö har i dag inget behov av fler institutionsplatser och att helt göra om det effektiviserade serviceboendet Annagården till ett institutionsboende är inte aktuellt.

Däremot skulle man vid behov kunna göra om någon av platserna till en institutionsplats. Så resonerar socialnämnden i sitt budgetförslag för 2019, och det här resonemanget omfattas av kommunstyrelsen. Förra sommaren lämnades en motion in till Föglös kommunfullmäktige om att utreda huruvida Annagården borde bli en institution, och kommunstyrelsen anser nu att socialnämndens skrivning om detta i budgeten är tillräckliga åtgärder med anledning av motionen.
På kommunstyrelsens senaste möte diskuterades också om Föglö under 2019-2022 ska samarbeta med Ålands vatten ab och andra kommuner för att fortsätta jobba med landskapets gemensamma vatten- och avloppsplan. Föglö meddelar att man deltar i samarbetet om minst elva kommuner till gör det och om kostnaderna inte blir högre än 800 euro i året.

Fler Nyheter

Rederi AB Eckerös nyförvärv vållar diskussion i Tallinn

Rederiet Tallinks styrelseordförande Enn Pant ondgör sig i en artikel i den estniska finanstidningen Äripäev över Rederi Ab Eckerös nyinköpta fartyg Finbo Cargo.

Styrelsen säger upp Kraftnät Ålands vd

Kraftnät Ålands styrelse säger upp vd Christian Augustsson.

Ny ekonomichef på ÅHS

Ulrika Österlund har utsetts till ny ekonomichef vid Ålands hälso- och sjukvård; ÅHS.

De åländska bolagen omsatte 2227 miljoner

De åländska företagen omsatte 2.227 miljoner under 2017. Företagens omsättning ökade alltså något, men vinsten minskade.

ÅHS vårdchef tar tjänstledigt

ÅHS vårdchef Sirpa Mankinen har begärt och beviljats tjänstledighet från första juni till den sista december 2020.

Medlemmar tillsattes i centralnämnden för lagtingsvalet

Landskapsregeringen har tillsatt fem personer i centralnämnden för lagtingsvalet i oktober.

Lådbilsrace stänger av gator

Det arrangeras lådbilsrace i Stadshusbacken imorgon lördag mellan klockan 15 och 17.

Stölder och försök till grov skadegörelse

Idag inledde Ålands tingsrätt rätttgången mot en kvinna som är åtalad för en serie brott under vintern 2019. Åtalet omfattar bland annat stölder från ÅMHM och Cityläkarna.

Förvaltningsdomstolen allt mer betydelsefull

HD:s kanslichef Emil Waris om besöket:
Förvaltningsdomstolens roll blir allt viktigare. Det betonades när Högsta förvaltningsdomstolen, HFD:s, president Kari Kuusiniemi och kanslichef Emil Waris nyligen besökte Ålands förvaltningsdomstol och landshövding Peter Lindbäck.