Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 maj, 2018 - 16:19
  • Harry Jansson ställde lantrådet Katrin Sjögren mot väggen i dagens frågestund. Arkivfoto

Inget återtåg för Veikkaus ännu

Veikkaus framtid på Åland och kommunreformen var ett par av de ämnen som avhandlades under dagens frågestund i lagtinget.

Brage Eklund från Ålands framtid, undrade i en fråga till minister Nina Fellman, socialdemokraterna, om Veikkaus kommer tillbaka till Åland i sommar när många spelsugna turister väntas komma hit. Nina Fellman svarade att landskapsregeringen jobbar vidare med att få Veikkaus tillbaka till Åland, men att det inte blir aktuellt redan i sommar. Kommunreformen kom också upp under dagens frågestund när centerns Harry Jansson som frågade lantrådet Katrin Sjögren, liberalerna, om landskapsregeringen kommer att beakta den kritik som lagförslagens juridiska hållbarhet som framkommit under remissrundan eller om man kommer att tuffa på som om remissrundan saknar betydelse. Lantrådet Katrin Sjögren sa bland annat att man har gjort ett omfattande arbete med att höra kommunerna och andra remissinstanser och att hon tillsammans med minister Nina Fellman inom kort ska kalla till ett möte med samtliga partier för att se om det finns en framkomlig väg för den stora reform som enligt henne är nödvändig för Åland.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »