Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 augusti, 2011 - 18:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Inget alternativ till högre elpriser

Det blir ändå elkonsumenterna som i slutändan får betala den nya finlandskabeln, även om landskapet gick in med stöd. Den kommentaren ger finansminister Mats Perämaa till de insändare från oppositionspolitiker som är kritiska till att det blir de enskilda hushållen som får stå för satsningen på kabeln genom högre elpriser. Ett annat förslag är att ta in nya ägare i Kraftnät Åland, och därmed öka aktiekapitalet i bolaget.- Bolaget drivs utan vinstintresse och brukar inte ge dividend. Jag har svårt att se vilka investerare som vill satsa pengar i ett sådant bolag, säger Mats Perämaa.Han understryker att alla partier varit eniga om satsningen som helt nödvändig för Ålands elförsörjning. Staten kommer emot med 50 miljoner euro, men överskjutande 75 miljoner euro måste betalas med högre elavgifter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »