Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juni, 2010 - 16:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ingen service på svenska<br>för flygledningen

-Vad tänker regeringen göra för att se till att flygledningen på Åland ger service också på svenska? Det undrar riksdagsledamot Elisabeth Nauclér i ett spörsmål. Enligt spörsmålet ger flygledningen i Mariehamn service enbart på finska och engelska trots att landskapet är svenskspråkigt. -I en nödsituation är det en extra stressfaktor att inte få tala sitt modersmål, skriver Nauclér som påpekar att de åländska privatflygarna har en relativt livlig verksamhet och att Åland regelbundet besöks av privatflygare från Sverige. Företaget Finavia, som upprätthåller flygtrafiksystemet, ägs av staten och Elisabeth Nauclér vill att regeringen ser till att företaget följer språklagen och respekterar Ålands enspråkiga status.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »