Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 juni, 2018 - 12:41
  • Det finns ännu ingen turlista för Stockholmsflyget efter den 8 juli. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Ingen ny turlista för flyget än

Det går fortfarande inte att boka flyg mellan Mariehamn och Arlanda längre än till den 8 juli.

Infrastrukturavdelningens biträdande avdelningschef Niklas Karlman säger att han haft kontakt med Magnus Ivarsson, vd för Air Leap som anlitat det danska flygbolaget Danish Air Transport för att sköta flygtrafiken på rutten.

- Han ville testa en idé på mig och det centrala var väl att den ändå inte skulle innebära att avtalet uppfylls till punkt och pricka, säger Karlman.

Han har nu uppmanat Ivarsson att lämna in ett skriftligt förslag. Som bekant uppfylls inte avtalet i dag eftersom flyget ankommer för sent till Arlanda och avgår för tidigt därifrån. Landskapsregeringen behöver därför inte heller betala någon ersättning för flygtrafiken.

Niklas Karlman tror att att landskapsregeringen låter Air Leap fortsätta sköta trafiken över sommaren, oavsett om de bryter mot avtalet eller inte.

- Jag har inte förankrat det hos infrastrukturministern men det är bättre att ha ett flyg som går än inget alls och vi betalar ju inget för trafiken just nu. Om vi skulle starta en ny upphandling nu skulle det säkert dröja till september innan vi kunde ha det klart, säger Karlman.

Ålands Radio har sökt Magnus Ivarsson utan framgång.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »