Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 augusti, 2020 - 14:36Uppdaterad: torsdag, 27 augusti, 2020 - 15:05
  • Arkivbild: Knut Lönnroth. Foto: Felix Qvarnström

Ingen lokal ändring för stora sammankomster

Landskapsregeringen har beslutat att inte göra några ändringar beträffande begränsningar för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster.

Det betyder att anvisningarna på Åland blir som tidigare: det finns ett allmänt förbud att arrangera tillställningar med över 500 personer, men det är samtidigt okej att hålla dem med fler både inomhus och utomhus i avgränsade områden under förutsättning att säkerheten kan garanteras beträffande avstånd och hygien.

- Vi tycker att det är rimligt att fortsätta på samma nivå. Vi har inte haft ett nytt coronafall på drygt en månad och inte sett någon försämring på Åland. Samtidigt har man sett en viss ökning av fall i Finland och det är ett observandum vi diskuterat, men i nuläget ser vi ingen anledning att skärpa reglerna, säger landskapsläkare Knut Lönnroth.

Beslutet gäller fram till den sista september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »