Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 oktober, 2020 - 14:06Uppdaterad: fredag, 23 oktober, 2020 - 16:37

Ingen budgetminskning för infrastrukturnämnden 2021

- Det blir ingen minskning av budgetramarna till 2021. Däremot blir det nu vårt uppdrag att titta på hur man kan spara in till år 2022, då de troligtvis stramas åt. Det säger Mariehamns stads infrastrukturnämnds ordförande Julia Birney (Lib) om det budgetmöte nämnden höll under onsdagen.

Budgetramarna som stadsstyrelsen fastslagit och som nämnden beslöt att behålla ligger kring 2,8 miljoner euro, motsvarande de för 2020.

- Däremot måste vi vänta oss att det efter det blir tuffare tider på alla sätt. Men jag tycker det är bra att vi får ett år på oss att utreda på djupet vad vi kan göra för att spara pengar. Vi behöver titta på förslag som funnits sedan tidigare och somförvaltningarna tar fram kring hur vi kan förbättra driften, till exempel genom att titta på samarbeten med de övriga kommunerna. Det är ett arbete som behöver göras kontinuerligt oavsett, men nu är vi tvungna att vara grundligare, säger Julia Birney.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »