Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 augusti, 2021 - 17:13Uppdaterad: fredag, 13 augusti, 2021 - 17:22

Inga större bekymmer med vårdens belastning

Även om antalet covidsmittade de senaste veckorna ökat har det inte medfört några särskilda problem inom vården, berättar ÅHS chefsläkare Anders Westermark.

Under vecka 30 konstaterades enligt Westermark 42 nya fall av covid-19, vilket ledde till en omfattande smittspårning, men det var något personalen klarade av.

- Sedan dess har antalet fall gått ned betydligt och vi har inga problem med att hänga med i smittspårningen och patientbelastningen på hälsocentralen är inget som skiljer sig mot det normala, säger han.

Han säger också att ingen person är inlagd på sjukhus med anledning av covid-19 på Åland och ingen har varit det på länge. Anders Westermark uppmanar allmänheten att fortsatt testa sig för covid-19 vid förkylningssymptom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »