Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 maj, 2010 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Inga pengar till hamn i Geta

Det blir inga fler åländska pengar till att utreda en ny farled norr om Åland med en hamn i Geta. Nye näringsministern Torbjörn Eliasson säger nej till en ny anhållan som kommit från Geta och Eckerö kommuner. Kommunerna har sökt 27.000 euro vardera i landskapsbidrag för det här EU-projektet, med Åbo universitet som huvudman. Förre näringsministern Jan-Erik Mattsson fick hård kritik när han för ett år sedan sa nej till en första anhållan om medfinansiering. Han ändrade sig sedan. Motiveringen till avslaget på mer pengar är att projektet med en hamn i Geta inte bedöms kunna leda till bestående nytta för det åländska näringslivet. Pengar har redan beviljats och dessutom satsas det mycket pengar på de tre stora hamnar som redan finns på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »