Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 juni, 2010 - 11:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Inga nya färjor nu för Viking Line

Viking Line har skrinlagt planerna på att beställa två nya fartyg för Åbo-Mariehamn-Stockholm-linjen. I ett börsmeddelande i dag berättar Viking Line att efter fyra månaders intensivt arbete med nybyggnadsprojektet så har inget av de berörda varven erbjudit de villkor som rederiet anser nödvändiga för att kunna förverkliga projektet. Det var staten och STX-varvet i Åbo som startade diskussionen som ett led i att skaffa nya arbeten till varvet. Tanken var att på varvet i Åbo bygga två nya färjor med statligt stöd. Viking Line har tittat på det förslaget, men också talat med fem utländska varv. -Men just nu är det inte köparens utan säljarens marknad, därför gör vi inga fartygsbeställningar nu. Det hade varit intressant att hitta nya projekt, men vi behöver inte förnya fartygsflottan än på 10-15 år, säger Viking Lines vd Mikael Backman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »