Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 april, 2020 - 16:45Uppdaterad: lördag, 4 april, 2020 - 09:12

Inga nya coronafall men faran inte över

Det finns inte några nya bekräftade fall av coronavirus på Åland, det sa landskapsläkare Knut Lönnroth under dagens presskonferens.

- Många har fått lida men åtgärderna har haft effekt. Att vi inte har några nya bekräftade fall betyder dock inte att vi inte har någon smitta på Åland. Det är inte dags att slappna av ännu, sa Knut Lönnroth.

Det kan finnas personer som har blivit infekterade men inte uppvisar symtom eller personer som har milda symtom och som inte har blivit testade. Situationen kommer att behöva utvärderas de närmaste dagarna och veckorna tillade landskapsläkaren som även tackade allmänheten för att man har varit noga med att följa rekommendationerna från myndigheterna.

Han berättade att ÅHS nu börjar publicera dagliga uppdateringar på sin hemsida om hur viruset utvecklas på Åland.

- Klockan 16 varje dag med undantag från söndagar kommer vi att publicera en sammanfattning av antalet prover och positiva fall, sa landskapsläkaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »