Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 mars, 2018 - 14:36Uppdaterad: måndag, 19 mars, 2018 - 16:17
  • Trots oklart strejkläge avbokas inte planerade resor än. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Inga avbokningar till följd av strejkhot

Än så länge har inte Viking Line märkt av några avbokningar till följd av det strejkhot som hänger över utrikessjötrafiken och som kan starta den 23 mars.

 Förhandlingarna mellan Finlands skeppsbefälsförbund och Rederierna i Finland fortsätter i dag, efter att skeppsbefälsförbundet förkastade ett bud som riksförlikningsman Minna Helle kom med i fredags.

-Vi väntar på besked hur förhandlingarna går, men det är klart att folk undrar hur det ska gå, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Rederierna i Finlands vice vd Hans Ahlström sade tidigare till svenska Yle att Rederierna i Finland talat om en löneökning på 1,6 procent, något som Sjömansunionen och maskinbefälsförbundet godkände i februari. Men Skeppsbefälsförbundet har andra målsättningar, enligt Hans Ahlström.

-Det är inte frågan om någon låglönegrupp och vad jag förstått är det inga små summor de vill ha i löneförhöjning, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »