Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 januari, 2018 - 16:11Uppdaterad: torsdag, 25 januari, 2018 - 17:38
  • Jessy Eckerman och Kai Söderlund. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Infrasektorns ledning slår tillbaka mot kritik

Hemliga, icke-protokollförda möten och en tjänsteman som styr en ung och oerfaren ordförande. Så bland annat lyder kritiken från två ledamöter från Centern respektive Obunden samling i stadens infrastrukturnämnd.

Kritiken framfördes i Ålandstidningen i dag. Infrastrukturnämndens ordförande Jessy Eckerman, socialdemokrat, säger till Ålands Radio att hon inte känner till några hemliga möten. Angående tjänstemannens roll i nämndens arbete hänvisar Jessy Eckerman till den förvaltningstadga som finns i Mariehamns stad.
- Det som förvånar är att man går ut med hårt kritik mot tjänstemän eftersom deras jobb är att förverkliga det som politikerna har bestämt, säger hon.

Hon anser att uttalanden om hennes person som ung och oerfaren säger mer om ledmöternas argumentationsteknik och förhållningssätt än om samarbetet med tjänstemannen.

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund känner inte heller igen sig i beskrivningen.
- Tjänstemannarollen är tydlig, vår roll är att bereda ärenden och när nämnden tar beslut så verkställer vi dem, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »