Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 juni, 2019 - 18:07Uppdaterad: onsdag, 26 juni, 2019 - 17:33

Information efterlyses om den hotade tumlaren

Miljöministeriet och Ålands landskapsregering samlar igen in information om observationer av den akut hotade tumlaren i Östersjön.

Tumlaren är den enda valart som regelbundet påträffas i Östersjön, och tumlarbeståndet i Egentliga Östersjön beräknas bestå av endast omkring 500 individer. Genom akustisk övervakning och en kampanj där man ber allmänheten rapportera observationer samlar man in information om tumlaren. Med kampanjen vill man få in ytterligare värdefull information om den sällsynta valarten och samtidigt också öka allmänhetens kunskaper i frågan.

– Alla observationer, också äldre, är synnerligen viktiga när det gäller att skapa sig en bild av var den akut hotade tumlaren rör sig i Östersjön, skriver Maija Häggblom vid Ålands landskapsregering och Penina Blankett vid miljöministeriet, i ett pressmeddelande.

Det enklaste sättet att rapportera observationer av tumlare är att fylla i den blankett som finns på miljöministeriets webbplats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »