Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 oktober, 2021 - 05:58

Influensavaccinationerna börjar i november

Alla som hör till riskgrupper som ska ha influensavaccin kan boka tid till början av november.

Kampanjen drar igång den första november och omkring en vecka innan öppnar webbokningen. Vaccinationerna ges i postens lokaler i Sviby, på samma ställe där det ges coronavaccinationerna.

Förra året tog influensavaccinet slut till slutet av november. Smittskyddsläkaren Tora Woivalin tror inte att samma sak kommer att inträffa i år. THL har fått tag i en större mängd vaccin, så det levereras mer doser. Trots att vaccinen tog slut ifjol var det inte fler som insjuknade i en säsongsinfluensa. Men risken är inte borta för det.

- Prognosen säger att det kommer en influensaepidemi, då det redan börjat synas tecken på det i vissa länder. Det brukar röra sig globalt och nu är ju människor också mer rörliga än ifjol. Det finns även större förutsättningar för att smittan sprids i år då människor har tätare och oftare kontakt, säger smittskyddsläkaren Tora Woivalin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »