• Också inom ÅHS kommer förändringarna i vaccinationsprogrammet genomföras, men man har inte beslutat om hur kampanjen kommer se ut än, enligt klinikchef Tora Woivalin. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 06:08, uppdaterad: torsdag, 14 juni, 2018 - 11:09

Influensavaccin till barn under sju år

Alla barn under sju år får möjlighet till gratis influensavaccin från och med i höst.

Tidigare har det bara varit barn under tre år som haft möjlighet till gratis vaccin, men nu höjs åldern i samband med en nationell satsning där också Åland ingår.

Hanna Nohynek som är överläkare vid institutet säger, i ett pressmeddelande, att orsaken till att vaccineringen utökas är att fler barn ska kunna undgå influensa.

Influensaincidensen, alltså risken att drabbas, är störst bland barn under tre år men också hög bland äldre barn.

Vaccinerna som används i det nationella programmet innehåller fyra virus och vaccinet kan ges genom injektion eller nässpray.

Fler Nyheter

Straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och trafikolycka

Under dagen har polisen bland annat jobbat med fall av straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och en trafikolycka.

Villkortligt fängelse för våld och ärekränkning

En person har dömts till fem månaders villkorligt fängelse för ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och två fall av motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Bilkrock i Söderbybacken

Två bilar krockade i Söderbybacken vid 16-tiden idag.

Kommunerna har svarat om hur äldreomsorgen ska utvecklas

Wille Valve intervjuas av Marika Kvarnström.
Landskapsregeringen har frågat samtliga kommuner om hur de tänker utveckla sin äldreomsorg så att den motsvarar servicemålen och kommande lagstiftning.

Lappo skolbyggnad säljs

John Wrede intervjuas av Lukas Jacobson.
Lappo skolbyggnad säljs efter fem års väntan.

Brändö planerar bygga bostäder

Brändö kommun planerar att bygga nya hyresbostäder.

Körde stulen bil i diket

En 33-årig man har av tingsrätten dömts till böter för olovlig körning, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och äventyrande av trafiksäkerheten.

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

Färre skärgårdsplatser på färjor

Antalet skärgårdsplatser på tre av färjorna minskas under sommarens högsäsong. Anledningen är att färjor som enligt bokningssystemet varit fullbokade i verkligheten haft ledig kapacitet på bildäck.