• Också inom ÅHS kommer förändringarna i vaccinationsprogrammet genomföras, men man har inte beslutat om hur kampanjen kommer se ut än, enligt klinikchef Tora Woivalin. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 06:08, uppdaterad: torsdag, 14 juni, 2018 - 11:09

Influensavaccin till barn under sju år

Alla barn under sju år får möjlighet till gratis influensavaccin från och med i höst.

Tidigare har det bara varit barn under tre år som haft möjlighet till gratis vaccin, men nu höjs åldern i samband med en nationell satsning där också Åland ingår.

Hanna Nohynek som är överläkare vid institutet säger, i ett pressmeddelande, att orsaken till att vaccineringen utökas är att fler barn ska kunna undgå influensa.

Influensaincidensen, alltså risken att drabbas, är störst bland barn under tre år men också hög bland äldre barn.

Vaccinerna som används i det nationella programmet innehåller fyra virus och vaccinet kan ges genom injektion eller nässpray.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.