Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juni, 2019 - 17:39Uppdaterad: fredag, 14 juni, 2019 - 17:45
  • Arkivfoto från inbrott på Röda kors-gården i våras: Martina Fasen.

Inbrottsvågen medför fler säkerhetsåtgärder

Inbrottsvågen på Åland den senaste tiden är ett faktum. Hur man ska hantera situationen finns det flera olika förslag på. Emmaus är ett av de företag som råkat ut för inbrott.

- Man måste se till att förvara värdesaker på ett bra ställe och att man inte lämnar så mycket saker i verksamheten över natten, säger verksamhetsledare Robert Jansson på Emmaus.

Något som Anders Hagman på Ax-safe påpekar är att han märkt hur många väljer att köpa kamerar och larm istället för att säkra sina hus. Han menar att folk istället bör tänka på att ha ordentliga dörrar och fönster, så att inbrottet från första början aldrig kan äga rum.

- Om du har en kamera får du en filmsnutt på en människa som rör sig, men då är det lite sent. De har kommit in redan, säger Anders Hagman.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »